0

3 دلیل عمده‌ی داغ‌ شدن بدنه‌ی یخچال

یخچال سایز کوچک
بازدید 21

پیش از هر چیزی لازم به ذکر است که با توجه به شیوه‌ی فعالیت یخچال‌ها، داغ‌شدن پشت آن در ناحیه‌ی زیر جزئی از طبیعت عملکرد این دستگاه است. یخچال برای سردکردن فضای داخلی، گرما را از اجسام داخل آن گرفته و به بیرون از خودش هدایت می‌کند. در واقع چیزی به عنوان انتقال سرما در فیزیک و شیمی وجود ندارد. تنها گرماست که از جسمی به جسم دیگر منتقل می‌شود. در واقع برای سردشدن یک ماده، لازم است گرمای آن گرفته شده و به مکان یا موقعیت دیگری منتقل شود.

چرخه‌ی عملکرد یخچال هم این‌گونه است که گرما را از اجسامی و فضای داخلی گرفته و به بیرون از دستگاه منتقل می سازد. بنابراین گرمای پشت و زیر یخچال همان گرمایی‌ست که از مواد غذایی گرفته شده تا آن‌ها دمای پایین داشته باشند. لوله‌های کندناسور موجود در پشت یخچال همواره حمل‌کننده‌ی این گرما هستند و آن را به فضای بیرون منتقل می‌سازند.

بااین‌حال بعضی از یخچال‌ها یا یخچال فریزرها دمایی بیش از حد متعارف دارند. در ادامه به 3 دلیل عمده‌ی داغ‌شدتن بیش‌ازحد پشت و زیر یخچال اشاره خواهیم کرد.

 

یک. فاصله نداشتن یخچال از کف و پشت

یخچال‌ها باید تا چند سانتی‌متر از پشت و کف فاصله داشته باشند. به دلیل توضیحاتی که در بالا اشاره شد، یخچال گرمای فضای داخلی را به بیرون هدایت کرده و این امر باعث گرم‌شدن لوله‌های کندانسور پشت دستگاه می‌شود. بنابراین باید مقداری هوا در پشت و زیر یخچال در جریان باشد تا این لوله‌ها و بدنه‌ی یخچال یا یخچال فریزر بیش‌ازحد گرم نشود و دمای آن از حدی بالاتر نرود که سبب کاهش عمر مفید دستگاه می‌شود.

دفترچه‌ی یخچالی را که خریداری کرده‌اید، ورق بزنید. در بخش نکات مربوط به نگهدای یا نصب دستگاه حتماً به فاصله‌ی استانداردی که یخچال باید از دیوار داشته باشد، اشاره شده است. مطابق توضیحات دفترچه، یخچال را از کابینت یا دیوار پشت کمی دور کنید تا جریان هوایم وجود در خانه بتواند از پشت یخچال عبور کرده و موجب کنترل دمای بدنه‌ی دستگاه شود.

 

دو. یخچال بیش‌ازحد پُر است

اگر حجم بالایی از مواد غذایی در یخچال قرار بدهید طوری که با همان تعبیر عامیانه بشود گفت یخچال شما تا خِرخِره پر است، کمپرسور و دیگر بخش‌های یخچال مجبور به کار بیش‌تر می‌شوند تا دمای فضای داخلی را به حالت مطلوب برسانند. فعالیت بیش‌تر کمپرسور و ادامه‌دارشدن این وضعیت باعث می‌شود بدنه‌ی یخچال شما از ناحیه‌ی پشت و زیر داغ‌تر از حالت عادی شده و در درازمدت کارایی ان پایین آمده و دچار مشکل شود. علاوه‌بر آن فعالیت بیش تر کمپرسور در نتیجه‌ی پربودن بیش‌ازحد فضای داخلی یخچال باعث می‌شود دستگاه شما برق بیش‌تری مصرف کند. به طور خلاصه، وقتی با قراردادن حجم بالایی از مواد غذایی به یخچال فشار می‌آورید، دستگاه مجبور به عملکردی بیش از حد نرمال شده که این مسئله تبعات بسیاری را به همراه دارد.

تا جایی که می‌توانید موجودی‌های داخل یخچال یا یخچال‌فریزرتان را کنترل کرده و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشید. هر از گاهی مواد موجود در یخچال را ببیند. آیا واقعاً قرار است از همه‌ی ‌آن‌ها در یک زمانی استفاده کنید؟ وقتی به این منظور یخچال را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم موادی در داخل آن هستند که به پشت دیگر مواد رفته، پنهان شده و از نظر ما دور قرار گرفته‌اند. روزی آن غذا را داخل یخچال قرار داده‌ایم که مثلاً روز بعد آن را گرم کرده و استفاده کنیم اما زمان زیادی از آن گذشته و قرار نیست آن ماده‌ی غذایی دوباره مورد استفاده قرار بگیرد.

در این شرایط بهتر است مواد اضافی را از یخچال خارج کنیم. یا اگر از یک ماده‌ی غذایی مثل پنیر دو جعبه‌ی بازشده‌ی مشابه داریم، محتوای داخل جعبه‌ها را یک‌کاسه کرده و یکی از ان‌ها را از فضای داخلی یخچال خارج کنیم.

هم‌چنان اگر بنا به هر دلیلی ناچارید از نهایت فضای داخلی یخچال استفاده کنید، سعی کنید در این شرایط درب یخچال را خیلی زود ببندید و قبل از بازکدن آن نسبت به استفاده از مواد و برداشتن آن‌ها تصمیم بگیرید. در این شرایط وقتی گرما وارد داخل یخچال شود، کمپرسور ناچار است همان کار اضافه‌ای که روی دوشش قرار داده شده را دوباره انجام بدهد و تحت فشار مضاعفی قرار می‌گیرد.

 

سه. کثیف‌بودن لوله‌های کندانسور

ذرات گردوغبار و آلودگی‌ها از انتقال عادی حرارت جلوگیری کرده و تا حدی شبیه به یک عایق عمل می‌کنند. بنابراین باعث می‌شوند لوله‌های داغ حرارت‌شان را به‌راحتی به بیرون از دستگاه انتقال نداده و در همان دمای بالا به فعالیت ادامه دهند. بهتر است سالی دو بار یخچال را سرویس کنید و با تمیزکردن لوله‌ها و دیگر بخش‌های آن، به فرایند عادی انتقال حرارت در آن کمک کنید.

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *